| Дири Мp3 | BgTop |

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Closed TopicStart new topic
 Много е готино да ти откраднат нещо
Волйа Римисарк
коментар Sep 9 2008, 02:02 AM
Коментар #1

11.11.11

Група: Главни
Коментари: 377
Регистриран: 11-January 08
Град: Раковски
Потребител No.: 1
Телефон: MOTO SLVR L7, SE k530i, SE C510, HTC TATTOO

Много е готино както си учиш ООП и решиш да си вземеш почивка... решиш да разгледаш сайтовете на конкуренцията и забележиш следното:

1ви пример:
този код го направих преди около месец с цел подобряване на рейтинга ми в бгтоп и веднага го сложих в сайта.
Код
http://www.mobiletore.com/temp/mtthief.jpg
mobiletore
<div id="lenta" style="width:100%; height:25px; background-color:#2eb71c; padding-top:5px; border-bottom: medium solid #ff0000;">
<a href="http://www.mobiletore.com/index.php?module=vote" target="_blank">Гласувайте за mobiletore.com в БГТоп за да скрите тази досадна лента за 24 часа!</a>
</div>

2ри пример:
днес отворих тази страница и забелязах, че този сайт има подозрително напомняща бгтоп лента за гласуване като тази на сайта ми...
Код
http://www.mobiletore.com/temp/swthief.jpg
smartphones-world
<a href="vote1.php"><div style="width:100%; height:25px; background-color:#2eb71c; padding-top:5px; border-bottom: medium solid #ff0000;"><center>Гласувай за smartphones-world.com за да се скрие тази досадна лента за 24 часа !</center></div></a><div id="wrap">
<div id="header">

Преди време... 2006та създадох форум в дата.бг за motorola slvr, година по-късно реших да създам форум за всякакви мобилни телефони. Имам планове за сайта, но все още не мога да ги реализирам тъй като разработката на един сайт изисква време и ресурси, особенно, ако го правиш сам.
Не съм крал от други сайтове, ако намерите материали на този сайт същите с материали на друг сайт, това значи, че или имам е-писменно разрешение от уебмастерите на сайтовете да копирам/преведа материали, или този сайт е откраднал от мен.

Чесно казано, преди доста време ми казаха някой работи, пък и аз не съм нов в този бизнес, разбирам това-онова, та казаха ми, че за да имаш сайт бързо трябва яко да крадеш или яко да създаваш, сайта за който ще пиша в тази тема е сайта от 2рата картинка(пример 2).

smartphones-world краде от други сайтове:
Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал.

Със собственика сме си писали не веднъж и в не-враждебни настроения за сайтовете си.
От това което ми е казвал, знаех, че той всичко сам е постигнал, всичко сам е правил.
Никога не се бях заглеждал в съдържанието на сайта му, тъй като ми се струваше аматьорско, но преди няколко месеца ми казаха, че този сайт всъщност краде от други сайтове и за това е толкова известен.
Загледах се по-обстойно и забелязах, че по-този сайт горе доло няма нищо авторско(имам предвид, че собственика на сайта не го е създал).
Тук си говорим за теми в форумите, скриптове на сайта, изобщо всичко. И дори не е оставил в кода коментарите на истинските автори.

Стига съм писал вече, собственика на smartphones-world си знае работата. Може сайта му да е по-голям от моя, но със сигурност не е по-добър(лично мнение).
Пускам темата в свежо и дао, надявам се, че по този начин ще достигне повече хора, ако прочетете тази тема и вие сте изпитали подобно нещо или пък мразите тези неща като цяло, МОЛЯ разпространете я по някакъв начин за да може повече хора да разберат за това.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
GLD
коментар Sep 27 2008, 11:20 AM
Коментар #2

Напреднал Потребител

Група: ВИП
Коментари: 191
Регистриран: 13-January 08
Град: София
Потребител No.: 13
Телефон: Nokia E51 Black Steal

В такъв случай собственика, на smartphones-world предполагам няма да има нищо против ако крадем от него.. статии и други полезни нещица tongue.gif
С тази тема ми отвързахте ръцете или с други думи вече мога спокойно да си крада от сайта им! happy.gif
Каквото повикало, такова се обадило..

--------------------
Powered By:
Nokia E51 Black Steel + 4gb Micro SDHC
----------------
http://gld.hit.bg/

+Quote Post
Волйа Римисарк
коментар Sep 27 2008, 01:37 PM
Коментар #3

11.11.11

проблема в случая е, че те крадат от други сайтове и ако крадем от тях... все едно крадем от другите...
така, че...
ако си мераклия да допринасяш... по-добре превеждай статии/ръководства от modmymoto, motomodders, gsmarena
от тези 3 сайта имам разрешение, че мога да вземам/превеждам материали, само като превеждате от modmymoto трябва да оставяте един линк накрая и името на оригиналния автор...

--------------------

+Quote Post
GLD
коментар Sep 28 2008, 10:40 AM
Коментар #4

Напреднал Потребител

Така няма да им стане кофти.. ама карай. Прав си че ако крадем, ще сме като тях. То и превода си е вид кражба, ама поне е малко вероятно автора на оригиналната статия да те види smile.gif

--------------------
Powered By:
----------------

+Quote Post
Волйа Римисарк
коментар Sep 28 2008, 07:38 PM
Коментар #5

11.11.11

нали написах по-горе, че съм говорил с администраторите на modmymoto, motomodders, gsmarena и те Разрешават да се превежда от техните сайтове. Не е кражба, кражба е когато превеждаш без преди това да имаш уговорка с администраторите.

--------------------

+Quote Post
GLD
коментар Sep 28 2008, 11:56 PM
Коментар #6

Напреднал Потребител

Аз до сега имам само една преведена статия, но не е от изброените сайтове.. Значи се брои за кражба smile.gif
Ще внимавам занапред!

--------------------
Powered By:
----------------

+Quote Post
Волйа Римисарк
коментар Sep 29 2008, 02:05 PM
Коментар #7

11.11.11

виж ся аз пиша на доста, но едно 70% от тях не ми отговарят...
и ме е ят на тея проценти и като някой не ми отговори в продалжение на няколко месеца... както поговорката гласи "ебал съм го" и почвам да си превеждам без да оставям линк към тях.

--------------------

+Quote Post
GLD
коментар Oct 2 2008, 08:53 AM
Коментар #8

Напреднал Потребител

Не я бях чувал тази поговорка happy.gif
Ама си прав! Щом не ти отговорят значи не им пука дали ще взимаш информация от тях.

--------------------
Powered By:
----------------

+Quote Post
E398
коментар Oct 26 2008, 12:01 AM
Коментар #9

Новак
*

Група: Потребители
Коментари: 5
Регистриран: 25-October 08
Потребител No.: 501

Hi, haters.

1. Волйа Римисарк кое е крадено ? Най-вероятно snapshot - ите, които съм си правил сам, а ? Или преводите от сайтове като gsmarena.com и след това написаното "Източник: gsmarena.com" ? Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е ;]
2. GLD, неблагодарнико. Някога да съм имал лошо отношение към теб ? Да не съм ти помагал ? Някакъв си там с някакъв безизвестен ник ти дал малко права във форумчето си и веднага му вярваш за всичко, също толкова жалък си колкото него, hater - че ;]

+Quote Post
GLD
коментар Oct 26 2008, 11:07 PM
Коментар #10

Напреднал Потребител

Цитат(E398 @ Oct 26 2008, 12:01 AM) *
Hi, haters.

1. Волйа Римисарк кое е крадено ? Най-вероятно snapshot - ите, които съм си правил сам, а ? Или преводите от сайтове като gsmarena.com и след това написаното "Източник: gsmarena.com" ? Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е ;]
2. GLD, неблагодарнико. Някога да съм имал лошо отношение към теб ? Да не съм ти помагал ? Някакъв си там с някакъв безизвестен ник ти дал малко права във форумчето си и веднага му вярваш за всичко, също толкова жалък си колкото него, hater - че ;]

С Волйа Римисарк се познаваме от много преди да ми даде правата във форума и без тях пак бих му помагал да го развива, както правиш и ти(даваш права на определени хора) за да има ред в твоя сайт.
И кое прави по-известен твоя сайт - това че е доста по-стар и по-пълен с информация. А тази информация неможеш да отречеш че са ти я писали авторите на темите. Не е така, ти или твои протежете са я копнали от някъде, редактирали, превели и т.н. с или без разрешението на авторите. Тук в този форум, поне смея да кажа че има най-много изписано на български за моторолите! Също както твоят сайт е добър в смартфон средите... Аз все още си ровя из него, Благодаря ти, че си ми помагал, аз също се старая да помагам на потребителите ти с каквото мога. Не отричам че от смартфонес-уърлд научих много за умните телефони, но всичко си го има написано и на английски и ако не беше твоя сайт, щях да го чета някъде на друг език и пак щях да си го знам, просто съм предпочел лесния вариант.
И последно да кажа, че е много тъпо да наричаш някого хейтър за това че нововъведения му уебсайт, те настига.. бавно но постепенно в интернет класациите по брой посещения и популярност wink.gif

--------------------
Powered By:
----------------

+Quote Post
Ridler
коментар Oct 28 2008, 12:15 PM
Коментар #11

Новак
*

Коментари: 16
Регистриран: 30-September 08
Град: Варна
Потребител No.: 488
Телефон: Sony Ericsson v630i

Цитат(E398 @ Oct 26 2008, 12:01 AM) *
Hi, haters.

Hi hater.

1. Кое ли не е крадено. Още преди да знам за mobiletore влязох в твоя сайт и на няколко пъти се почудих "Ве това не съм ли го виждал някъде???". Учудвам се на наглостта ти да питаш "Кое е крадено" при толкова доказателства за това. Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е.
2. Ти ако си беше станал от задника пред компютъра щеше да разбереш, че не всичко е Интернет. Аз лично ако вярвам на някого, то не е защото ми е дал права, а защото реалния човек зад ника не ми е давал повод да се съмнявам в него и не ме е предавал. Жалък си, hater-че.

И накрая - на колко години си? Защото обикновено децата от 5 до 10 години ползват думи без да знаят какво означават. Ти наричаш хора "хейтъри" без да са такива. Ето ти точно определение на думата hater: Човек, който от нищо не е доволен, всичко мрази, абсолютно нищо не харесва. Кога някой от тях двамата е казал, че мрази нещо? Всичко, което казаха, е че си крал от други сайтове, включително от mobiletore. Всъщност ти самият си хейтър защото им говориш така.

Извинете ме, че си вра носа където не ми е работа, но наистина много се подразних. Ненавиждам нагли хора, а този преминава всякакви граници.

+Quote Post
Волйа Римисарк
коментар Oct 28 2008, 02:18 PM
Коментар #12

11.11.11

абе няма смисъл да спорите... да се караме и т.н.
Както и да е, минало е вече. Нашия си е махнал лентата от сайта вече... както и да е, аз не се вълнувам от тези неща, нито съм го направил за да привлека хора към този сайт... а просто да споделя с вас.
Ще е най-добре да не продължаваме дискусията.

--------------------

+Quote Post
E398
коментар Nov 2 2008, 02:43 AM
Коментар #13

Новак
*

Цитат(Ridler @ Oct 28 2008, 12:15 PM) *
Hi hater.

1. Кое ли не е крадено. Още преди да знам за mobiletore влязох в твоя сайт и на няколко пъти се почудих "Ве това не съм ли го виждал някъде???". Учудвам се на наглостта ти да питаш "Кое е крадено" при толкова доказателства за това. Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е.
2. Ти ако си беше станал от задника пред компютъра щеше да разбереш, че не всичко е Интернет. Аз лично ако вярвам на някого, то не е защото ми е дал права, а защото реалния човек зад ника не ми е давал повод да се съмнявам в него и не ме е предавал. Жалък си, hater-че.

И накрая - на колко години си? Защото обикновено децата от 5 до 10 години ползват думи без да знаят какво означават. Ти наричаш хора "хейтъри" без да са такива. Ето ти точно определение на думата hater: Човек, който от нищо не е доволен, всичко мрази, абсолютно нищо не харесва. Кога някой от тях двамата е казал, че мрази нещо? Всичко, което казаха, е че си крал от други сайтове, включително от mobiletore. Всъщност ти самият си хейтър защото им говориш така.

Извинете ме, че си вра носа където не ми е работа, но наистина много се подразних. Ненавиждам нагли хора, а този преминава всякакви граници.

Добре де, щом си убеден кажи точно кое е крадено. Дай линк към постнатото и към "източника" и ми докажи.

Знам какво е хейтър и повярвай ми не съм аз хейтъра.

Цитат(GLD @ Oct 26 2008, 11:07 PM) *
С Волйа Римисарк се познаваме от много преди да ми даде правата във форума и без тях пак бих му помагал да го развива, както правиш и ти(даваш права на определени хора) за да има ред в твоя сайт.
И кое прави по-известен твоя сайт - това че е доста по-стар и по-пълен с информация. А тази информация неможеш да отречеш че са ти я писали авторите на темите. Не е така, ти или твои протежете са я копнали от някъде, редактирали, превели и т.н. с или без разрешението на авторите. Тук в този форум, поне смея да кажа че има най-много изписано на български за моторолите! Също както твоят сайт е добър в смартфон средите... Аз все още си ровя из него, Благодаря ти, че си ми помагал, аз също се старая да помагам на потребителите ти с каквото мога. Не отричам че от смартфонес-уърлд научих много за умните телефони, но всичко си го има написано и на английски и ако не беше твоя сайт, щях да го чета някъде на друг език и пак щях да си го знам, просто съм предпочел лесния вариант.
И последно да кажа, че е много тъпо да наричаш някого хейтър за това че нововъведения му уебсайт, те настига.. бавно но постепенно в интернет класациите по брой посещения и популярност wink.gif

Браво за поста ти ! Прав си, но до някъде. Има доста неща, които са мъчени докато се разберат как стават и са описание подробно без да се превежда от някъде и да се търси как става. Неможе да няма нещо, което е видяно от някъде и помогнало за някои неща, естествено, по тази логика видял съм, че teenproblem има форум и съм "изкопирал" форума им, ама не точно, нали ?

"smartphones-world краде от други сайтове:
Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал."

В началото на темата Володьа казваш едно, а след това друго. Що не говориш, а веднага гледаш да притъпиш нещата ?

+Quote Post
Ridler
коментар Nov 2 2008, 11:05 AM
Коментар #14

Новак
*

Цитат(E398 @ Nov 2 2008, 02:43 AM) *
Добре де, щом си убеден кажи точно кое е крадено. Дай линк към постнатото и към "източника" и ми докажи.

Знам какво е хейтър и повярвай ми не съм аз хейтъра.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Браво за поста ти ! Прав си, но до някъде. Има доста неща, които са мъчени докато се разберат как стават и са описание подробно без да се превежда от някъде и да се търси как става. Неможе да няма нещо, което е видяно от някъде и помогнало за някои неща, естествено, по тази логика видял съм, че teenproblem има форум и съм "изкопирал" форума им, ама не точно, нали ?

"smartphones-world краде от други сайтове:
Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал."

В началото на темата Володьа казваш едно, а след това друго. Що не говориш, а веднага гледаш да притъпиш нещата ?

Не мисля, че знаеш какво е хейтър.

Админа "гледа да го притъпи" защото по-умния отстъпва. Твоя пост ме кара да мисля, че ти не си по-умния.

+Quote Post
E398
коментар Nov 2 2008, 03:16 PM
Коментар #15

Новак
*

Много мислиш. rolleyes.gif Ако не искаше да става така да не беше пускал темата wink.gif

+Quote Post
Ridler
коментар Nov 2 2008, 08:33 PM
Коментар #16

Новак
*

Цитат(E398 @ Nov 2 2008, 03:16 PM) *
Много мислиш. rolleyes.gif Ако не искаше да става така да не беше пускал темата wink.gif

Аз поне мисля.

Той пусна темата за да разберат всички за безочието ти. Даде много добър пример с лентата за 24 часа. Не ме карай да се ровя в сайта ти, да търся, да се ровя и анализирам, защото нямам време за това, но ако ножът опре до кокал ще го направя!

+Quote Post
E398
коментар Nov 3 2008, 10:35 PM
Коментар #17

Новак
*

Да съм казал нещо за лентата ? Не съм казал, че не съм я взел, да виждаш някъде да съм го написал ? Аз лично - не. Нещо сте станали с гъза нагоре и се чудите какво да правите. Лентата не е патент на автора на темата, така че невиждам защо го удари в егото му.Най-малкото, че лентата не я има само тук. Когато купи правата за нея тогава да ме съди ако иска, мен това не ме вълнува.

Иначе, рови се, само гледай да не се изгубиш ;]

Още повече, че нито ви карам да харесвате мен, форума, сайта или каквото и да било, нито ви карам да ги посещавате, даже предпочитам да не го правите, нито нищо. Поне не падам на нивото да пиша негативни коментари за мобайлторе в бгтоп или някъде другаде, както някой от вас е направил.

Приятна вечер на всички, не мисля че има повече какво да се дисутира по темата.

+Quote Post
Волйа Римисарк
коментар Nov 4 2008, 09:45 AM
Коментар #18

11.11.11

Аз не видях някой от мобилеторе да е писал в бгтоп нещо за твоя сайт... както и да е.
Лентата аз съм я правил от цсс-а през хтмл-а до джаваскрипта и пхп-то.
На пръв поглед може да изглежда като другите ленти, но е много по-лека и различна от тях.

Заключвам темата за да няма повече кавги.

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd September 2010 - 11:45 PM
Гласувайте за mobiletore.com в БГ ТОП Класацията!

Free Page Rank Tool Firefox 2