Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Много е готино да ти откраднат нещо |
Sep 9 2008, 02:02 AM
Коментар
|
|
![]() 11.11.11 ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Главни Коментари: 377 Регистриран: 11-January 08 Град: Раковски Потребител No.: 1 Телефон: MOTO SLVR L7, SE k530i, SE C510, HTC TATTOO |
Много е готино както си учиш ООП и решиш да си вземеш почивка... решиш да разгледаш сайтовете на конкуренцията и забележиш следното:
1ви пример: този код го направих преди около месец с цел подобряване на рейтинга ми в бгтоп и веднага го сложих в сайта. Код http://www.mobiletore.com/temp/mtthief.jpg mobiletore <div id="lenta" style="width:100%; height:25px; background-color:#2eb71c; padding-top:5px; border-bottom: medium solid #ff0000;"> <a href="http://www.mobiletore.com/index.php?module=vote" target="_blank">Гласувайте за mobiletore.com в БГТоп за да скрите тази досадна лента за 24 часа!</a> </div> 2ри пример: днес отворих тази страница и забелязах, че този сайт има подозрително напомняща бгтоп лента за гласуване като тази на сайта ми... Код http://www.mobiletore.com/temp/swthief.jpg smartphones-world <a href="vote1.php"><div style="width:100%; height:25px; background-color:#2eb71c; padding-top:5px; border-bottom: medium solid #ff0000;"><center>Гласувай за smartphones-world.com за да се скрие тази досадна лента за 24 часа !</center></div></a><div id="wrap"> <div id="header"> Преди време... 2006та създадох форум в дата.бг за motorola slvr, година по-късно реших да създам форум за всякакви мобилни телефони. Имам планове за сайта, но все още не мога да ги реализирам тъй като разработката на един сайт изисква време и ресурси, особенно, ако го правиш сам. Не съм крал от други сайтове, ако намерите материали на този сайт същите с материали на друг сайт, това значи, че или имам е-писменно разрешение от уебмастерите на сайтовете да копирам/преведа материали, или този сайт е откраднал от мен. Чесно казано, преди доста време ми казаха някой работи, пък и аз не съм нов в този бизнес, разбирам това-онова, та казаха ми, че за да имаш сайт бързо трябва яко да крадеш или яко да създаваш, сайта за който ще пиша в тази тема е сайта от 2рата картинка(пример 2). smartphones-world краде от други сайтове: Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал. Със собственика сме си писали не веднъж и в не-враждебни настроения за сайтовете си. От това което ми е казвал, знаех, че той всичко сам е постигнал, всичко сам е правил. Никога не се бях заглеждал в съдържанието на сайта му, тъй като ми се струваше аматьорско, но преди няколко месеца ми казаха, че този сайт всъщност краде от други сайтове и за това е толкова известен. Загледах се по-обстойно и забелязах, че по-този сайт горе доло няма нищо авторско(имам предвид, че собственика на сайта не го е създал). Тук си говорим за теми в форумите, скриптове на сайта, изобщо всичко. И дори не е оставил в кода коментарите на истинските автори. Стига съм писал вече, собственика на smartphones-world си знае работата. Може сайта му да е по-голям от моя, но със сигурност не е по-добър(лично мнение). Пускам темата в свежо и дао, надявам се, че по този начин ще достигне повече хора, ако прочетете тази тема и вие сте изпитали подобно нещо или пък мразите тези неща като цяло, МОЛЯ разпространете я по някакъв начин за да може повече хора да разберат за това. -------------------- ![]() |
|
|
|
Sep 27 2008, 11:20 AM
Коментар
|
|
|
Напреднал Потребител ![]() ![]() ![]() Група: ВИП Коментари: 191 Регистриран: 13-January 08 Град: София Потребител No.: 13 Телефон: Nokia E51 Black Steal |
В такъв случай собственика, на smartphones-world предполагам няма да има нищо против ако крадем от него.. статии и други полезни нещица
С тази тема ми отвързахте ръцете или с други думи вече мога спокойно да си крада от сайта им! Каквото повикало, такова се обадило.. -------------------- |
|
|
|
Sep 27 2008, 01:37 PM
Коментар
|
|
![]() 11.11.11 ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Главни Коментари: 377 Регистриран: 11-January 08 Град: Раковски Потребител No.: 1 Телефон: MOTO SLVR L7, SE k530i, SE C510, HTC TATTOO |
проблема в случая е, че те крадат от други сайтове и ако крадем от тях... все едно крадем от другите...
така, че... ако си мераклия да допринасяш... по-добре превеждай статии/ръководства от modmymoto, motomodders, gsmarena от тези 3 сайта имам разрешение, че мога да вземам/превеждам материали, само като превеждате от modmymoto трябва да оставяте един линк накрая и името на оригиналния автор... -------------------- ![]() |
|
|
|
Sep 28 2008, 10:40 AM
Коментар
|
|
|
Напреднал Потребител ![]() ![]() ![]() Група: ВИП Коментари: 191 Регистриран: 13-January 08 Град: София Потребител No.: 13 Телефон: Nokia E51 Black Steal |
Така няма да им стане кофти.. ама карай. Прав си че ако крадем, ще сме като тях. То и превода си е вид кражба, ама поне е малко вероятно автора на оригиналната статия да те види
-------------------- |
|
|
|
Sep 28 2008, 07:38 PM
Коментар
|
|
нали написах по-горе, че съм говорил с администраторите на modmymoto, motomodders, gsmarena и те Разрешават да се превежда от техните сайтове. Не е кражба, кражба е когато превеждаш без преди това да имаш уговорка с администраторите.
-------------------- ![]() |
|
|
|
Sep 28 2008, 11:56 PM
Коментар
|
|
|
Аз до сега имам само една преведена статия, но не е от изброените сайтове.. Значи се брои за кражба
Ще внимавам занапред! -------------------- |
|
|
|
Sep 29 2008, 02:05 PM
Коментар
|
|
виж ся аз пиша на доста, но едно 70% от тях не ми отговарят...
и ме е ят на тея проценти и като някой не ми отговори в продалжение на няколко месеца... както поговорката гласи "ебал съм го" и почвам да си превеждам без да оставям линк към тях. -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 2 2008, 08:53 AM
Коментар
|
|
|
Не я бях чувал тази поговорка
Ама си прав! Щом не ти отговорят значи не им пука дали ще взимаш информация от тях. -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 12:01 AM
Коментар
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 25-October 08 Потребител No.: 501 |
Hi, haters.
1. Волйа Римисарк кое е крадено ? Най-вероятно snapshot - ите, които съм си правил сам, а ? Или преводите от сайтове като gsmarena.com и след това написаното "Източник: gsmarena.com" ? Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е ;] 2. GLD, неблагодарнико. Някога да съм имал лошо отношение към теб ? Да не съм ти помагал ? Някакъв си там с някакъв безизвестен ник ти дал малко права във форумчето си и веднага му вярваш за всичко, също толкова жалък си колкото него, hater - че ;] |
|
|
|
Oct 26 2008, 11:07 PM
Коментар
|
|
|
Hi, haters. 1. Волйа Римисарк кое е крадено ? Най-вероятно snapshot - ите, които съм си правил сам, а ? Или преводите от сайтове като gsmarena.com и след това написаното "Източник: gsmarena.com" ? Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е ;] 2. GLD, неблагодарнико. Някога да съм имал лошо отношение към теб ? Да не съм ти помагал ? Някакъв си там с някакъв безизвестен ник ти дал малко права във форумчето си и веднага му вярваш за всичко, също толкова жалък си колкото него, hater - че ;] С Волйа Римисарк се познаваме от много преди да ми даде правата във форума и без тях пак бих му помагал да го развива, както правиш и ти(даваш права на определени хора) за да има ред в твоя сайт. И кое прави по-известен твоя сайт - това че е доста по-стар и по-пълен с информация. А тази информация неможеш да отречеш че са ти я писали авторите на темите. Не е така, ти или твои протежете са я копнали от някъде, редактирали, превели и т.н. с или без разрешението на авторите. Тук в този форум, поне смея да кажа че има най-много изписано на български за моторолите! Също както твоят сайт е добър в смартфон средите... Аз все още си ровя из него, Благодаря ти, че си ми помагал, аз също се старая да помагам на потребителите ти с каквото мога. Не отричам че от смартфонес-уърлд научих много за умните телефони, но всичко си го има написано и на английски и ако не беше твоя сайт, щях да го чета някъде на друг език и пак щях да си го знам, просто съм предпочел лесния вариант. И последно да кажа, че е много тъпо да наричаш някого хейтър за това че нововъведения му уебсайт, те настига.. бавно но постепенно в интернет класациите по брой посещения и популярност -------------------- |
|
|
|
Oct 28 2008, 12:15 PM
Коментар
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Коментари: 16 Регистриран: 30-September 08 Град: Варна Потребител No.: 488 Телефон: Sony Ericsson v630i |
Hi, haters. 1. Волйа Римисарк кое е крадено ? Най-вероятно snapshot - ите, които съм си правил сам, а ? Или преводите от сайтове като gsmarena.com и след това написаното "Източник: gsmarena.com" ? Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е ;] 2. GLD, неблагодарнико. Някога да съм имал лошо отношение към теб ? Да не съм ти помагал ? Някакъв си там с някакъв безизвестен ник ти дал малко права във форумчето си и веднага му вярваш за всичко, също толкова жалък си колкото него, hater - че ;] Hi hater. 1. Кое ли не е крадено. Още преди да знам за mobiletore влязох в твоя сайт и на няколко пъти се почудих "Ве това не съм ли го виждал някъде???". Учудвам се на наглостта ти да питаш "Кое е крадено" при толкова доказателства за това. Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е. 2. Ти ако си беше станал от задника пред компютъра щеше да разбереш, че не всичко е Интернет. Аз лично ако вярвам на някого, то не е защото ми е дал права, а защото реалния човек зад ника не ми е давал повод да се съмнявам в него и не ме е предавал. Жалък си, hater-че. И накрая - на колко години си? Защото обикновено децата от 5 до 10 години ползват думи без да знаят какво означават. Ти наричаш хора "хейтъри" без да са такива. Ето ти точно определение на думата hater: Човек, който от нищо не е доволен, всичко мрази, абсолютно нищо не харесва. Кога някой от тях двамата е казал, че мрази нещо? Всичко, което казаха, е че си крал от други сайтове, включително от mobiletore. Всъщност ти самият си хейтър защото им говориш така. Извинете ме, че си вра носа където не ми е работа, но наистина много се подразних. Ненавиждам нагли хора, а този преминава всякакви граници. |
|
|
|
Oct 28 2008, 02:18 PM
Коментар
|
|
абе няма смисъл да спорите... да се караме и т.н.
Както и да е, минало е вече. Нашия си е махнал лентата от сайта вече... както и да е, аз не се вълнувам от тези неща, нито съм го направил за да привлека хора към този сайт... а просто да споделя с вас. Ще е най-добре да не продължаваме дискусията. -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 2 2008, 02:43 AM
Коментар
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 25-October 08 Потребител No.: 501 |
Hi hater. 1. Кое ли не е крадено. Още преди да знам за mobiletore влязох в твоя сайт и на няколко пъти се почудих "Ве това не съм ли го виждал някъде???". Учудвам се на наглостта ти да питаш "Кое е крадено" при толкова доказателства за това. Жалък си, но естествено, ти си hater, обяснимо е. 2. Ти ако си беше станал от задника пред компютъра щеше да разбереш, че не всичко е Интернет. Аз лично ако вярвам на някого, то не е защото ми е дал права, а защото реалния човек зад ника не ми е давал повод да се съмнявам в него и не ме е предавал. Жалък си, hater-че. И накрая - на колко години си? Защото обикновено децата от 5 до 10 години ползват думи без да знаят какво означават. Ти наричаш хора "хейтъри" без да са такива. Ето ти точно определение на думата hater: Човек, който от нищо не е доволен, всичко мрази, абсолютно нищо не харесва. Кога някой от тях двамата е казал, че мрази нещо? Всичко, което казаха, е че си крал от други сайтове, включително от mobiletore. Всъщност ти самият си хейтър защото им говориш така. Извинете ме, че си вра носа където не ми е работа, но наистина много се подразних. Ненавиждам нагли хора, а този преминава всякакви граници. Добре де, щом си убеден кажи точно кое е крадено. Дай линк към постнатото и към "източника" и ми докажи. Знам какво е хейтър и повярвай ми не съм аз хейтъра. С Волйа Римисарк се познаваме от много преди да ми даде правата във форума и без тях пак бих му помагал да го развива, както правиш и ти(даваш права на определени хора) за да има ред в твоя сайт. И кое прави по-известен твоя сайт - това че е доста по-стар и по-пълен с информация. А тази информация неможеш да отречеш че са ти я писали авторите на темите. Не е така, ти или твои протежете са я копнали от някъде, редактирали, превели и т.н. с или без разрешението на авторите. Тук в този форум, поне смея да кажа че има най-много изписано на български за моторолите! Също както твоят сайт е добър в смартфон средите... Аз все още си ровя из него, Благодаря ти, че си ми помагал, аз също се старая да помагам на потребителите ти с каквото мога. Не отричам че от смартфонес-уърлд научих много за умните телефони, но всичко си го има написано и на английски и ако не беше твоя сайт, щях да го чета някъде на друг език и пак щях да си го знам, просто съм предпочел лесния вариант. И последно да кажа, че е много тъпо да наричаш някого хейтър за това че нововъведения му уебсайт, те настига.. бавно но постепенно в интернет класациите по брой посещения и популярност Браво за поста ти ! Прав си, но до някъде. Има доста неща, които са мъчени докато се разберат как стават и са описание подробно без да се превежда от някъде и да се търси как става. Неможе да няма нещо, което е видяно от някъде и помогнало за някои неща, естествено, по тази логика видял съм, че teenproblem има форум и съм "изкопирал" форума им, ама не точно, нали ? "smartphones-world краде от други сайтове: Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал." В началото на темата Володьа казваш едно, а след това друго. Що не говориш, а веднага гледаш да притъпиш нещата ? |
|
|
|
Nov 2 2008, 11:05 AM
Коментар
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Коментари: 16 Регистриран: 30-September 08 Град: Варна Потребител No.: 488 Телефон: Sony Ericsson v630i |
Добре де, щом си убеден кажи точно кое е крадено. Дай линк към постнатото и към "източника" и ми докажи. Знам какво е хейтър и повярвай ми не съм аз хейтъра. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Браво за поста ти ! Прав си, но до някъде. Има доста неща, които са мъчени докато се разберат как стават и са описание подробно без да се превежда от някъде и да се търси как става. Неможе да няма нещо, което е видяно от някъде и помогнало за някои неща, естествено, по тази логика видял съм, че teenproblem има форум и съм "изкопирал" форума им, ама не точно, нали ? "smartphones-world краде от други сайтове: Ръководства, файлове, новини, ревюта, идеи, частични системи... абе каквото може да се краде, той сигурно го е крал." В началото на темата Володьа казваш едно, а след това друго. Що не говориш, а веднага гледаш да притъпиш нещата ? Не мисля, че знаеш какво е хейтър. Админа "гледа да го притъпи" защото по-умния отстъпва. Твоя пост ме кара да мисля, че ти не си по-умния. |
|
|
|
Nov 2 2008, 03:16 PM
Коментар
|
|
|
Много мислиш.
|
|
|
|
Nov 2 2008, 08:33 PM
Коментар
|
|
|
Много мислиш. Аз поне мисля. Той пусна темата за да разберат всички за безочието ти. Даде много добър пример с лентата за 24 часа. Не ме карай да се ровя в сайта ти, да търся, да се ровя и анализирам, защото нямам време за това, но ако ножът опре до кокал ще го направя! |
|
|
|
Nov 3 2008, 10:35 PM
Коментар
|
|
|
Да съм казал нещо за лентата ? Не съм казал, че не съм я взел, да виждаш някъде да съм го написал ? Аз лично - не. Нещо сте станали с гъза нагоре и се чудите какво да правите. Лентата не е патент на автора на темата, така че невиждам защо го удари в егото му.Най-малкото, че лентата не я има само тук. Когато купи правата за нея тогава да ме съди ако иска, мен това не ме вълнува.
Иначе, рови се, само гледай да не се изгубиш ;] Още повече, че нито ви карам да харесвате мен, форума, сайта или каквото и да било, нито ви карам да ги посещавате, даже предпочитам да не го правите, нито нищо. Поне не падам на нивото да пиша негативни коментари за мобайлторе в бгтоп или някъде другаде, както някой от вас е направил. Приятна вечер на всички, не мисля че има повече какво да се дисутира по темата. |
|
|
|
Nov 4 2008, 09:45 AM
Коментар
|
|
Аз не видях някой от мобилеторе да е писал в бгтоп нещо за твоя сайт... както и да е.
Лентата аз съм я правил от цсс-а през хтмл-а до джаваскрипта и пхп-то. На пръв поглед може да изглежда като другите ленти, но е много по-лека и различна от тях. Заключвам темата за да няма повече кавги. -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):
| Олекотена версия | Час: 3rd September 2010 - 11:45 PM |